Bute, dopat! Final urât de carieră pentru Lucian Bute, care riscă suspendarea pe minim 2 ani

by: admin
Category :Actualitate

bute1

loading...

Presa din Canada, care îl citează pe promotorul Yvon Michel, anunță că boxerul român Lucian Bute ar fi picat un test antidoping, în organismul sportivului român  fiind descoperit un steroid anabolizant.

Astfel, Lucian Bute riscă să-și încheie cariera, forul de specialitate urmând să analizeze cazul Bute și să ia decizia corespunzătoare, care cel mai probabil va fi suspendarea pe minim 2 ani și retragerea bursei pentru meciul cu Badou Jack, adică 500.000 de dolari.

Lucian Bute a fost testat antidoping după meciul cu Badou Jack, disputat luna trecută, la Washington şi încheiat la egalitate.

Potrivit news.ro, preşedintele WBC, Mauricio Sulaima, a anunţat că Lucian Bute ar fi folosit ostarină, substanţă interzisă de regulamentele WADA (Agenţia Mondială Antidoping).

Ostarina, cunoscută şi sub numele de enobosarm, este un modulator selectiv al receptorilor androgenici (SARM), care se află încă în stadiul de dezvoltare. Ea ajută sportivii prin creşterea rezistenţei fizice, acţionând ca steroizii anabolizanţi, dar nu are efectele negative ale acestora.

Din acest motiv, substanţa a fost trecuwbată pe lista celor interzise de către WADA în ianuarie 2008, deşi nu există încă în utilizarea clinică vreun medicament din această clasă. Însă există teste de sânge pentru toate substanţele SARM cunoscute, relatează digi24.

Sursa foto: bucurestifm.ro

 

loading...

Write a Reply or Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *