Avem un fotbal sărac, dar delapidăm 8 milioane euro. CFR Cluj, în atenția procurorilor DIICOT, care fac percheziții de amploare

cfr cluj

loading...

Percheziții de amploare ale DIICOT au loc, joi, la sediul SC SPORTIVA FOTBAL CLUB CFR 1907 CLUJ SA. Potrivit realitatea.net, transferurile efectuate de CFR CLUJ sunt anchetate de DIICOT, percheziţiile vizând, conform unor surse judiciare, și pe oamenii de afaceri Arpad Paszkany și Iuliu Mureșan. Procurorii susțin că există suspiciuni de delapidare şi de constituire a unui grup infracţional organizat. Infracțiunea de delapidare se referă, potrivit surselor citate de realitatea.net, la posibila însușire de bani, respectiv aproximativ 8,5 milioane euro din patrimoniul SC Sportiva Fotbal Club CFR 1907 Cluj SA, de către persoane din cadrul societății care deține clubul de fotbal.

Iată comunicatul DIICOT, dat publicității în această dimineață:
”La data de 19.05.2016 se efectuează 20 de percheziţii la locaţii situate în mun. Bucureşti precum şi mun. Cluj-Napoca. Infracţiunea de delapidare se referă la posibila însuşire de bani (suma totală de 8.485.682 euro) din patrimoniul SC SPORTIVA FOTBAL CLUB CFR 1907 CLUJ SA de către persoane din cadrul societăţii comerciale care deţin clubul de fotbal CFR CLUJ 1907, cu atribuţii de gestiune sau administrare a sumelor clubului, care nu au calitatea de funcţionari publici, în interesul lor ori pentru alte persoane.

Faptele au fost comise prin intermediul mai multor entităţi rezidente şi nerezidente (firme off-shore din Cipru şi din Seichelles) care au prestat servicii de consultanţă şi intermediere în domeniul sportiv cu privire la care există elemente majore de suspiciune de fictivitate (privind transferul unor jucători de la club, optimizarea activităţii echipei şi altele) ori care au executat debite faţă de Club, provenind din cesiuni de creanţă suspecte.

Faptele au fost îndreptate asupra elementelor patrimoniale ale Clubului provenite din primele încasate cu titlu de bonus de calificare directă în grupele Champions League oferite de UEFA Infracţiunea de evaziune fiscală se referă la evidenţierea în actele contabile ale SC SPORTIVA FOTBAL CLUB CFR 1907 CLUJ SA unor cheltuieli care nu au la bază operaţiuni reale ori evidenţierea altor operaţiuni fictive în scopul sustragerii de la îndeplinirea obligaţiilor fiscale privind suma totală de 8.485.682 euro”, se arată în comunicatul DIICOT.

Sursa foto: publika.md

loading...

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *