Atenție sporită la retragerea banilor din bancomate. Tentative de skimming dejucate de ofițerii de crimă organizată

bancomat

loading...

Potrivit unui comunicat al DIICOT, trei cetățeni bulgari au fost reținuți pentru 24 de ore pentru săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat și operațiuni ilegale cu dispozitive sau programe informatice.

Anchetatorii susțin că grupul infracțional era specializat în comiterea infracțiunilor de operațiuni ilegale cu dispozitive sau programe informatice, grup ce a acționat pe raza municipiului București, prin montarea de dispozitive de copiere a datelor cardurilor bancare în vederea falsificării ulterioare a cardurilor.

Cei trei au fost opriți la Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu, în data de 5 iunie, în timp ce încercau să părăsească teritoriul României, după ce anterior, în cursul aceleiași zile, au instalat dispozitive tip skimming pe un ATM aparținând unei unități bancare din București.

Asupra celor trei  cetățeni bulgari au fost găsite și ridicate dispozitive de copiere a datelor cardurilor bancare și a codului de securitate PIN, instrumente folosite pentru montarea și demontarea dispozitivelor de pe bancomat, un laptop, telefoane mobile, precum și mai multe carduri.

Potrivit procurorilor, după decriptarea datelor, cardurile erau clonate și  utilizate pentru retragerea de bani din țări precum Belize, Jamaica, Guatemala și Indonezia.

Sursa foto: b365.ro

loading...

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *