Asta mâncăm noi și copiii noștri, plătind bani grei. Alimente expirate și alte nereguli grave în 28 unități de alimentație publică din București

by: admin
Category :Actualitate

restaurant dines

loading...

Comisari din Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor au desfasurat in data de 25.05.2016, o actiune de verificare a respectarii prevederilor legislatiei in vigoare privind protectia consumatorilor in  unitati de alimentatie publica din București.

La 28 dintre acestea au fost constatate nereguli:

Cofetărie Franţuzească

Restaurant Beirut

Restaurant Zaitone

Restaurant Divan

Restaurant Picolo Mondo

Restaurant Vaca MUUU

Restaurant Yoshi

Restaurant Arăbesc Sis Kebab,

mezze.ro- mâncare libaneză cu livrare la domiciliu

Restaurant Dines

Four Season

La Oriental

Tarboush restaurant

Sultan

Restaurant Marele Zid

Restaurant Templul Soarelui

Memos

Karamna

El Bacha

L’Incontro

Adress Fodd- restaurant cu specific turcesc

Tripoli- restaurant cu specific libanez

Restaurant No Name

Restaurant Coin Vert

Zen Sushi

Restaurant CHONG Quing

Restaurant Indian

Bozan Usta – Fast Food cu specific turcesc

Dristor Doner Fast Food

Restaurant Chineese Garden

Principalele abateri constatate:
– utilizarea de materiii prime si semipreparate  cu data limita depasita;
– aprovizionarea de materii prime fara documente de provenienta;
– utilizarea de semipreparate supuse  operatiunii de congelare, fara a avea autorizatie in acest sens si fara a avea posibilitatea de a stabili data durabilitatii minimale;
– spatii frigorifice  care aveau un grad avansat de uzura, neigienizate, cu lipsa termometrelor si fara a fi completate graficele de temperatura;
– semipreparate si semifabricate in unitatea proprie, portionate, congelate in unitate fara a avea autorizatie si care prezentau evidente modificari organoleptice (arsuri de congelare) si care nu aveau elementele de identificare sau documentele de provenienta;
– lipsa unui grafic pentru uleiul folosit, colectarea reziduurilor solide se facea in recipienti neacoperiti;
– lipsa informarii cu privire la ingredientele alergene si lipsa indicarii gramajului la unele produse;
– depozitarea in aceeasi camera frigorifica  de produse diverse, preambalate sau in caserole cu capac (preparate din carne, branzeturi );
– materii prime aprovizionate in stare refrigerate si semipreparate congelate in cadrul unitatii, fara ca unitatea sa fie autorizata in acest sens;
– nerespectarea vecinatatii in camera frigorifica;
– depozitarea oualor la temperatura mediului ambiant;
– graficul de temperatura nu era completat la zi;
– lipsa traducerilor in limba romana a meniului si a afisului privind meniul zilnic.

Pentru neregulile constatate au fost aplicate 28 sanctiuni contraventionale in valoare de 147.000 lei si 2 avertismente. Au fost dispuse masuri  de oprirea temporara a prestarii serviciilor pentru 3 dintre operatorii economici controlati, pana la remedierea deficientelor.

Au fost oprite definitiv de la comercializare  si retrase din circuitul consumului uman 185,5 kg de carne si produse din carne in valoare de 8.306 lei si 63 bucati de lipii in valoare de 122 lei. Au fost oprite temporar de la comercializare 38 kg de carne si produse din carne in valoare de 1.145 lei si  prestarile de servicii în cele 28 de unitati.

Sursa foto: nuntabucuresti.ro

loading...

Write a Reply or Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *