Armele actuale sunt glume. Americanii testează arma viitorului

by: admin

us navy

loading...

Oficialii Pentagonului, anunță începerea testelor la ceea ce va fi cea mai puternică și eficientă armă: arma bazată pe energie electromagnetică. Tehnologia novatoare a acestei arme face ca proiectilele să fie lansate cu o viteză de peste 7.000 de kilometri pe oră şi să acopere distanţe de până la cinci ori mai mari ca până acum.

Proiectilul de 11 kilograme zboară cu o viteză de peste 7.000 de kilometri pe oră, distrugând totul în calea lui. Spre deosebire de proiectilele convenţionale, acesta nu pierde din viteză odată ce e lansat, aşa că acoperă distanţe mult mai mari având nevoie de până la două minute pentru a parcurge  200 de kilometri.

Funcţionarea  noii bijuterii americane se bazează pe pulsul electromagnetic. Un avantaj enorm atunci când vine vorba de viteza proiectilului şi distanţa acoperită, dar cu un consum uriaş de electricitate – 25 de megawaţi, o cantitate suficient de energie cât să alimenteze peste 18.000 de locuinţe.

Jerry Hendrix, analist militar, vorbește laudativ despre noua armă: „Datorită lansării acestor proiectile la o distanţă mare şi cu o precizie deosebită, ne vom putea angaja din nou în lupte navale, lucru pe care nu l-am mai făcut de zeci de ani.”

Robert Work, secretarul adjunct al Apărării: „ Sistemul va permite urmărirea avioanelor inamice, a rachetelor balistice sau de croazieră şi doborârea lor.”

Potrivit Digi 24, Pentagonul a investit deja 800 de milioane de dolari în dezvoltarea acestui tun electromagnetic de nouă metri. Suma finală ar putea mult mai mare, ţinând cont că americanii vor să şi adapteze tunurile cu care sunt dotate în prezent navele de război, astfel încât să poată folosi proiectilele tunului electromagnetic.

Sursa foto: defensenews.com

loading...

Write a Reply or Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *