Alertă ANSVSA. Atenție la legumele și fructele cumpărate din comerț. Unele sunt periculoase pentru sănătate, fiind pline de pesticide

by: admin

rosii

loading...

ANSVSA trage  un semnal de alarmă pentru cetățenii României: controalele efectuate în perioada 01 ianuarie- 04 mai a.c. au evidențiat existența unor transporturi  care conțineau legume și fructe ce depășeau limita maximă admisă pentru reziduuri de pesticide.

Anunțul  Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor ne îngrijorează și e de natură să ne facă mai circumspecți în ceea ce privește achiziționarea unor legume și fructe provenite din state în care prioritare sunt orice alte criterii, mai puțin cel al sănătății consumatorilor.

Pentru a veni în sprijinul opiniei publice, vă prezentăm mai jos care sunt probele prelevate de inspectorii ANSVSA, astfel încât să evitați consumul unor legume și fructe care vă pun sănătatea în pericol:

– tomate, provenite din Iordania;

– ardei iute, provenit din Iordania;

– mere, provenite din Macedonia;

– fasole boabe, provenite din Etiopia;

– ardei kapia roșu, provenit din Turcia;

– rodii, provenite din Turcia;

– lămâi, provenite din Turcia.

Sigur că probele identificate de ANSVSA,  ca fiind neconforme, au fost dirijate spre neutralizare, dar ne punem întrebarea: Câte astfel de transporturi de fructe și de legume au intrat în România și au fost comercializate în piețe, în magazine, ajungând, în final, să fie consumate de copiii noștri?

Sursa foto: jurnaldevrancea.ro

 

loading...

Write a Reply or Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *